VREAK Holebitheater blijft ‘Altijd Positief’ in monoloog over hiv

Met ‘Altijd Positief’ brengt VREAK Holebitheater een moderne visie rond hiv. “We hebben het thema al een aantal keer belicht in diverse toneelstukken de laatste 10 jaar en met deze voorstelling willen we vooral een positieve boodschap brengen: positief denken en hiv-positief zijn kunnen perfect samen gaan,” zegt voorzitter Wim Morbée.

“De monoloog ‘Altijd Positief’ vertelt het verhaal van Victor, een geboren optimist, die toevallig al enkele jaren met hiv leeft. We leren ook enkele andere mensen kennen die voor hem erg belangrijk zijn en hem levensvreugde geven, ook op momenten dat het moeilijk is. Naast ons publiek trakteren op een erg amusante avond vol muziek en humor, willen we met ‘Altijd Positief’ ook hiv uit de taboesfeer halen en het bespreekbaar maken. Er is de laatste jaren heel wat veranderd, zowel op medisch vlak als hoe de homogemeenschap met hiv omgaat en dat willen we belichten.”

Hans Van Dessel tekende voor de rol en laat de toeschouwer op een explosieve en ontroerende manier kennis maken met Victor. Joris Van Eeckhoven begeleidt op piano en Johan Sips stuurt alles in goede banen als regisseur.

‘Altijd Positief’ is na ‘Beautiful Thing’ de tweede productie van dit theaterseizoen. Met ‘Online’, een toneelstuk over seksdating en open relaties, sluit VREAK Holebitheater vanaf 29 mei haar seizoen af.

Geef een reactie

Your email address will not be published.